Wolf Association Sweden
WAS

Vad är försvarsbart i jaktens Sverige?

80 ”jägare” för att avsluta ett liv, vars enda brott är att inte just ha begått något brott. Att försvara sitt egna revir i naturen när hundar släpps lösa är inget vargen ska stå till svars för. >>>80 jägare sköt 1 varg

Det är enbart hundägarens ansvar, inte vargens naturliga beteende som ska stå som offerkofta.

80 jagande jägare efter EN varg med ett naturligt beteende är skandalöst och kan snarare placeras in i facket för grovt djurplågeri än i jakt. Det finns lagar och paragrafer som talar om för oss att det är olagligt att driva och förfölja varg i sina revir. Och WAS ifrågasätter kraftigt hur detta är förenligt med det lilla uns av djurskydd vi har? Har vi ens något djurskydd i jaktens värld och hur kan det i så fall skilja sig från lagen för oss andra som står utanför jaktens värld? Är det inte samma lagar som gäller för alla, stiftade för att inte brytas och om så görs så ska dom således straffas. Men var är straffet när det illegala plötsligt är legalt för att det är påkallat att så bli, just genom att släppa sina hundar lösa på jakt för att i nästa stund bli varse om att vargen faktiskt fanns i ett vargrevir… Vart har vi nu gränsdragningarna för rätt och fel i jaktens mening och syfte??

Att köra på fyllan är straffbart och kan anses vara bland det vidrigaste brott man kan begå i den mening att man kan skada och döda andra med sin bil och uppenbart värdelösa omdöme. Då undrar vi i WAS vad skillnaden på detta och en jägare med vapen på jakt är? I Sverige är det helt i sin ordning att dricka under vapenhantering vid jakt, detta gäller inte för övriga befolkningen och man undrar egentligen hur omdömet hos paragrafryttarna är ställda? Och har inte en full jägare ett minst lika värdelöst om inte t.o.m ett sämre omdöme som hos en rattonykter? Ja, det är faktiskt sant! Man kan i Sverige gå och sätta sig på jaktpass och dricka sig berusad med en laddad bössa. Se själva vad polisen i Västmanland efterfrågar! >>>Ingen Promillegräns under jakten Är det ändå inte ett väldigt underligt land vi lever i?

Vad är försvarbart i jaktens Sverige?

Att en svårt skabbsjuk stackars varg som lider och plågas kan ses på olika håll runt omkring i Västernorrland under flera veckors tid, då går det väldigt sakta och ingen verkar intresserad av att ta ett vettigt beslut direkt och avliva djuret? >>>Skabbvarg skjuten
Medan man på ett annat håll i landet, närmare bestämt i Haveröreviret beslutar sig för att samla ihop en 80 man stor jaktarmé för att avrätta en troligtvis fullt frisk varg för att ha begått ett lagbrott gentemot jägarna, ovetandes genom att markera mot denna jaktarmés tre hundar vid tre olika tidpunkter och långt emellan. Då går det fort med beslut och folk rusar till med både pengar, hundar och annat… Är detta verkligen försvarbart? Det kanske inte är så konstigt att det ”väcker ont blod” >>>80 vargjägare väcker ont blod

/Jimme Persson
WAS Ledamot & Sekreterare.

Translation

SvenskaEnglishNorskDeutschDanskSuomiFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Kategorier

Arkiv

Döda vargar 2016

Sverige; 42 stycken

Uppdaterat 2016-12-30

Licensjakten. 2 jan-15 feb. 13 stycken
Jakten i Dalarna avslutad den 20/1-16

Dalarna/Lövsjöreviret
7/1. 1Hane
6/1. 2 Hanar
3/1. 2 Hanar + 1 Tik
2/1. 1 Hane

Gävleborg
Jakt avblåst. 6 vargar skjutna
9/1. 1 Hanvarg +1 Tik
8/1. 2 Tikar + 1 Hanvarg
5/9. 1 Hanvarg

Norge; 6 st
Finland; 78 st (Licensjakt 2016 19 st)

Döda vargar 2014-15

2015
Sverige; 71st
Norge; 13st
Finland; 48 st
Uppdaterat 2015-12-31
( 142 Skandinaviska vargar dödade i år)

SKYDDSJAKT JÄMTLAND>
> 3 vargar skjutna, 15/2
> 1 varg skjuten, 24/2
LICENSJAKTEN 2015
45 vargar !!
10 vargar skjutna i Värmland, område 1. 28/1
14 vargar skjutna i Värmland, område 2. 28/1
12 +1 vargar skjutna i Örebro, 1/2
4 vargar skjutna i Dalarna, område 1. 28/1
4+1 vargar skjutna i Dalarna område 2. 28/1
2 avräknade p.gr.av sakbbangrepp

Totalt: 45 döda vargar under jakten t.o.m 1/2 -15

3 st. misstänkt jaktbrott. 5, 7 januari 2015

Tatalt 2014. 48 Stycken

2013 > 33 st. + 14 st. Norska
2012 > 56 st. (+ 5 ofödda)
2011 > 40 st.
2010 > 60 st.

Se sidan; Sammanställning döda vargar som ni hittar under Menyn "VARGEN"

Hur många vargar behöver vi ? Linda Laikre

Vargmanifestationen i Sthlm 7/3 2015

WAS demonstration Sthlm Miljödep.

All original content on these pages is fingerprinted and certified by Digiprove