Wolf Association Sweden
WAS

WWF delay in the response, WAS fear the worst!

A week ago asked WAS a simple matter to WWF and Tom Arnbom.
The question was: Can you believe that Susi is protected with the WWF.s changed attitude towards Scandinavia and Sweden wolves.

A simple question that can be answered with yes or no.

Jag noterar att när representanter för jaktintresset ondgör sig över att WWF har varit med och överklagat licensjakten på varg nu denna vinter då vet inte Arnbom vilket ben han ska stå på när han mycket artigt och omgående svarar, jag citerar

Världsnaturfonden WWF:

Hej igen, här kommer nu svar från vår rovdjursexpert Tom Arnbom!

WWFs jobbar för att det skall finnas plats för både rovdjur och människor i Sverige. Eftersom rovdjuren var i stort sett borta för 40 år sedan och nu har de kommit tillbaka i stort antal. WWFs bestämda åsikt är allt vilt ska förvaltas via jakt när det finns tillräckligt många individer och att besluten följer svensk lag och bygger på oberoende vetenskapliga fakta och beräkningar. Tyvärr när det gäller vargen har det gått politik i detta på ett mycket olyckligt sätt.

WWF har upprepade gånger föreslagit olika lösningar för att få ordning och reda på rovdjurspolitiken, men tyvärr har regeringen inte lyssnat på detta utan istället skapat en större polarisering rörande djuren i Sverige. WWF vill via dialog och hitta en lösning som bygger på vetenskap och som i slutändan kan leda till en vargjakt. Hade våra förslag antagits för 5-7 år sedan hade vi haft en vargjakt idag och ingen hade protesterat.

Tyvärr har politiska överväganden och inte vetenskapliga råd styrt rovdjurspolitiken vilket lett till nuvarande situation. Det är lite underligt att naturvårdsorganisationerna svartmålas för att vi påpekar att myndigheterna inte följer svensk lag och hitintills har alla rättsinstanser gett naturvårdsorganisationerna rätt rörande licensjakten på varg.

Vi påstår inte att vargen är utrotningshotad global, men det saknas oberoende vetenskapliga beräkningar hur mycket så kallad gynnsam bevarande status är i Sverige (även om det egentligen borde beräknas på populationsnivå dvs Norge, Sverige och Finland och ev västra Ryssland som en population).

Vänligen,

Tom Arnbom, rovdjursexpert WWFSlut citat.

Att Tom Arnbom så tydligt och bred villigt axlar upp sig inför jaktintresset, som ju faktiskt inget hellre vill än att få skjuta och helst utrota varg och allt annat rov-vilt samtidigt som han väljer att markera genom att inta en litet nedlåtande hållning gentemot en organisation som står för bevarandet av våra rovdjur genom att inte svara alls, detta synes mig alarmerande.

WWF säger sig vara en djurskyddsorganisation men ändå talar man om jakt som det enda instrumentet att förvalta vilt och i mina och WAS ögon rimmar det väldigt illa när han uttalar sig på det viset.

Jag trodde att WWF stod för bevarande och inte att man sprang jägarlobbyns ärenden utan att man som naturbevarande djurrättsorganisation stod för att verka för att i mesta möjliga mån låta naturen förvalta sig själv och endast acceptera en strikt reglerad jakt på allt vilt.

Men av en organisation som i sin allra högsta nationella topp företräds av ett majestät som väljer att visa upp sig offentligt med en urgröpt tvättbjörn på huvudet kanske man inte ska vänta sig någon konsekvens i djurskydds främjandet bara pengarna flyter in oväsentligt varifrån dom kommer.

Så nu frågar jag dig igen Tom Arnbom: kan du svara JA or NEJ på vår fråga eller har du fått munnen så full av skit i din nit att slicka röv på jaktlobbyn att du inte klarar av att svara på en så enkel fråga?

Per Dunberg
Ordförande/Wolf Association Sweden (WAS)

English

SvenskaEnglishNorskDeutschDanskSuomiFrançais
 English
by Transposh - translation plugin for wordpress

Categories

Archives

Kill the wolves 2016

Sweden; 42 pieces

Updated 2016-12-30

License Hunt. 2 jan-15 feb. 13 pieces
The hunt in Dalarna completed the 20/1-16

Dalarna / Lövsjöreviret
7/1. 1Male
6/1. 2 He is
3/1. 2 He is + 1 only
2/1. 1 Male

Gävleborg
hunting called off. 6 wolves shot
9/1. 1 Hanvarg +1 only
8/1. 2 Mat + 1 Hanvarg
5/9. 1 Hanvarg

Norway; 6 st
Finland; 78 st (Hunting license 2016 19 st)

Kill the wolves 2014-15

2015
Sweden; 71st
Norway; 13st
Finland; 48 st
Updated 2015-12-31
( 142 Scandinavian wolves killed this year)

Culling JAMTLAND & gt;
> 3 wolves shot, 15/2
> 1 wolf shot, 24/2
Licensed hunting 2015
45 Wolves !!
10 wolves shot in Värmland, area 1. 28/1
14 wolves shot in Värmland, area 2. 28/1
12 +1 wolves shot in Orebro, 1/2
4 wolves shot in Dalarna, area 1. 28/1
4+1 wolves shot in the Dalarna region 2. 28/1
2 avräknade p.gr.av sakbbangrepp

Total: 45 kill wolves during the hunt t.o.m 1/2 -15

3 st. hunting suspected crime. 5, 7 January 2015

Tatalt 2014. 48 Pieces

2013 > 33 st. + 14 st. Norwegian
2012 > 56 st. (+ 5 unborn)
2011 > 40 st.
2010 > 60 st.

See page; Compilation kill wolves that you can find under menu "WOLF"

How many wolves we need ? Linda Laikre

Wolf Manifestation in Stockholm 7/3 2015

WAS demonstration Sthlm Miljödep.

All original content on these pages is fingerprinted and certified by Digiprove