Wolf Association Sverige
VAR

WWF dröjer med svaret, WAS befarar det värsta!

För en vecka sedan ställde WAS en enkel fråga till WWF och Tom Arnbom.
Frågan löd Kan man anse att Susi är fredad i och med WWF.s ändrade hållning i frågan om Skandinaviens och Sveriges vargar.

En enkel fråga som går att besvara med ja eller nej.

Jag noterar att när representanter för jaktintresset ondgör sig över att WWF har varit med och överklagat licensjakten på varg nu denna vinter då vet inte Arnbom vilket ben han ska stå på när han mycket artigt och omgående svarar, jag citerar

Världsnaturfonden WWF:

Hej igen, här kommer nu svar från vår rovdjursexpert Tom Arnbom!

WWFs jobbar för att det skall finnas plats för både rovdjur och människor i Sverige. Eftersom rovdjuren var i stort sett borta för 40 år sedan och nu har de kommit tillbaka i stort antal. WWFs bestämda åsikt är allt vilt ska förvaltas via jakt när det finns tillräckligt många individer och att besluten följer svensk lag och bygger på oberoende vetenskapliga fakta och beräkningar. Tyvärr när det gäller vargen har det gått politik i detta på ett mycket olyckligt sätt.

WWF har upprepade gånger föreslagit olika lösningar för att få ordning och reda på rovdjurspolitiken, men tyvärr har regeringen inte lyssnat på detta utan istället skapat en större polarisering rörande djuren i Sverige. WWF vill via dialog och hitta en lösning som bygger på vetenskap och som i slutändan kan leda till en vargjakt. Hade våra förslag antagits för 5-7 år sedan hade vi haft en vargjakt idag och ingen hade protesterat.

Tyvärr har politiska överväganden och inte vetenskapliga råd styrt rovdjurspolitiken vilket lett till nuvarande situation. Det är lite underligt att naturvårdsorganisationerna svartmålas för att vi påpekar att myndigheterna inte följer svensk lag och hitintills har alla rättsinstanser gett naturvårdsorganisationerna rätt rörande licensjakten på varg.

Vi påstår inte att vargen är utrotningshotad global, men det saknas oberoende vetenskapliga beräkningar hur mycket så kallad gynnsam bevarande status är i Sverige (även om det egentligen borde beräknas på populationsnivå dvs Norge, Sverige och Finland och ev västra Ryssland som en population).

Vänligen,

Tom Arnbom, rovdjursexpert WWFSlut citat.

Att Tom Arnbom så tydligt och bred villigt axlar upp sig inför jaktintresset, som ju faktiskt inget hellre vill än att få skjuta och helst utrota varg och allt annat rov-vilt samtidigt som han väljer att markera genom att inta en litet nedlåtande hållning gentemot en organisation som står för bevarandet av våra rovdjur genom att inte svara alls, detta synes mig alarmerande.

WWF säger sig vara en djurskyddsorganisation men ändå talar man om jakt som det enda instrumentet att förvalta vilt och i mina och WAS ögon rimmar det väldigt illa när han uttalar sig på det viset.

Jag trodde att WWF stod för bevarande och inte att man sprang jägarlobbyns ärenden utan att man som naturbevarande djurrättsorganisation stod för att verka för att i mesta möjliga mån låta naturen förvalta sig själv och endast acceptera en strikt reglerad jakt på allt vilt.

Men av en organisation som i sin allra högsta nationella topp företräds av ett majestät som väljer att visa upp sig offentligt med en urgröpt tvättbjörn på huvudet kanske man inte ska vänta sig någon konsekvens i djurskydds främjandet bara pengarna flyter in oväsentligt varifrån dom kommer.

Så nu frågar jag dig igen Tom Arnbom: kan du svara JA eller NEJ på vår fråga eller har du fått munnen så full av skit i din nit att slicka röv på jaktlobbyn att du inte klarar av att svara på en så enkel fråga?

Per Dunberg
Ordförande/Wolf Association Sweden (VAR)

Oversettelse

SvenskaEnglishNorskDeutschDanskSuomiFrançais
 Rediger oversettelse
etter Transposh - translation plugin for wordpress

Kategorier

Arkiver

Drepe ulvene 2016

Sverige; 42 brikker

Oppdatert 2016-12-30

Lisens jakten. 2 januar-15 februar. 13 brikker
Jakten på Dalarna fullført 20/1-16

Dalarna / Lövsjöreviret
7/1. 1Mann
6/1. 2 hanner
3/1. 2 hanner + 1 bare
2/1. 1 Mann

Gävleborg
Jakt avblåst. 6 ulver skutt
9/1. 1 hannulv +1 bare
8/1. 2 matte + 1 hannulv
5/9. 1 hannulv

Norge; 6 st
Finland; 78 st (jaktkort 2016 19 st)

Drepe ulvene 2014-15

2015
Sverige; 71st
Norge; 13st
Finland; 48 st
Oppdatert 2015-12-31
( 142 Skandinaviske ulver drept i år)

Culling JAMT & gt;
& Gt; 3 ulver skutt, 15/2
& Gt; 1 ulv skutt, 24/2
Lisensjakt 2015
45 Wolves !!
10 ulver skutt i Värmland, område 1. 28/1
14 ulver skutt i Värmland, område 2. 28/1
12 +1 ulver skutt i Örebro, 1/2
4 ulver skutt i Dalarna, område 1. 28/1
4+1 ulver skutt i Dalarna-regionen 2. 28/1
2 avräknade p.gr.av sakbbangrepp

Totalt: 45 drepe ulver under jakten t.o.m 1/2 -15

3 st. jakt mistenkt kriminalitet. 5, 7 Januar 2015

Tatalt 2014. 48 Brikker

2013 & Gt; 33 st. + 14 st. Norsk
2012 & Gt; 56 st. (+ 5 ufødte)
2011 & Gt; 40 st.
2010 & Gt; 60 st.

Se side; Kompilering drepe ulver som du kan finne i henhold til menyen "WOLF"

Hvor mange ulver vi trenger ? Linda Laikre

Wolf Manifestasjon i Stockholm 7/3 2015

VAR demonstrasjon Sthlm Miljödep.

Alt originalt innhold på disse sidene er fingeravtrykk og sertifisert av Digiprove