Wolf Association Ruotsi
WAS

Den sanna historien om rödluvan och vargen.

Lilla rödluvan var en liten flicka i åttaårsåldern hon bodde med sin mamma i en trång lägenhet i en förort till staden.
Rödluvan kallades hon för att hon hade ett så vackert långt rödskimrande hår.
Mamma var undersköterska på stadens sjukhus och arbetade på oregelbundna tider långa och många timmar för att få det att gå ihop så att hon och lilla rödluvan skulle hålla svälten från dörren.
Därför var Rödluvan ofta ensam och i bland gick hon genom skogen till sin mormor som bodde i en stuga i en vacker glänta.
Mormor var en parant kvinna något över femtio år gammal och sjukpensionär efter ett monotont arbete på fabriken som hade gett henne förslitningsskador.
Men där i det lilla huset i gläntan i skogen målade hon tavlor med fåglar och ekorrar som motiv ja ett och annat rådjur blev det också och kanske någon gång en grävling.
Det var vackra harmoniska målningar som hon i bland åkte in och sålde på stadens torg för att dryga ut den alltför snålt tilltagna sjukpensionen.
En vacker brittsommardag bestämde sig Rödluvan att hon skulle hälsa på mormor och hjälpa till med att spänna upp dukar och tvätta penslar.
Hon gjorde sig en matsäck med smörgåsar och en flaska saft som hon bar i en korg så att hon kunde ha sig en liten picknick på halva vägen och sedan kunde hon fylla den med mormors hemgjorda goda lönnsirap i korgen på hemvägen.
Solen sken och luften var lätt att andas när Rödluvan gav sig iväg på sin promenad och halvvägs till mormor satte hon sig vid en gammal rotvälta och skulle smaka på sin matsäck och bäst hon satt där och mumsade på en smörgås och drack av saften så kom vargen.
Men vad är du för en hungrig stackare sade Rödluvan och höll fram en av smörgåsarna med prickig korv till det raggiga djuret.
Vargen tog emot smörgåsen och tuggade girigt i sig den.
Du kan inte ha fått mat på länge du sa Rödluvan och gav vargen en smörgås till den här gången en med ost.
Även den smörgåsen slank ner i vargens glupska gap och då tyckte den lilla flickan så synd om vargen att han fick alla smörgåsarna och hon drack bara lite av saften själv.
Vargen viftade lite försiktigt på svansen och slickade flickan på handen som tack och efter att han hade ätit sina smörgåsar lät han henne klia sig i pälsen med sina små händer.
Men vargen är ett vilt djur och efter ett tag slank han iväg in i skogens skyddande skuggor.
Nu fortsatte Rödluvan sin vandring och efter ett tag stötte hon på en jägare som sin vana trogen inre kunde gå någon stans utan den trygghet som bössan gav.
Varför går du här med bössa sade rödluvan det kan ju vara farligt.
Vi jagar, sade mannen och då får inte du vara i skogen så vart är du på väg egentligen sade då den brännvinsstinkande jägaren.
Jag är på väg till min mormor och det här är den enda vägen jag känner till svarade Rödluvan.
Nä det går inte det sa jägaren spring hem du och ge dig inte ut i skogen för då skjuter vi dig sa jägaren och hånskrattade.
Rödluvan blev så rädd att hon sprang hela vägen hem och lade sig på sin säng och började storgråta och där låg hon och grät hela dagen till mamma kom hem.
Nu kunde denna saga vara slut men det är den inte för jägaren drog sig till minnes ett i hans tycke synnerligen militant stycke fruntimmer som förmodligen måste vara flickans mormor om inte annat så var det rödaktiga håret något som påminde de om varandra.
Den subban hade ju skrämt iväg en ståtlig råbock för honom för några år sedan så att han hade missat en eftertraktad trofé.
Hon borde lära sig lite hut den suggan tänkte han och tog en klunk ur pluntan.
Hon skulle behöva litejägarkorvdär hon bor ensam i skogen ja lite riktigjägarkorvoch ett ordentligt kok stryk skulle hon få tänkte jägaren där han stod.
Sagt och gjort han hade i sin av brännvin och hat marinerade hjärna fått en fix ide och nu skulle han nog visa vem det är som bestämmer och med något vingliga steg skyndade han nu mot stugan i gläntan.
När han kom fram såg han mormodern stå och måla en av sina tavlor med en vacker fasantupp som motiv och han riktade sitt livsfarliga vapen mot henne och befallde att hon skulle gå in i stugan och klä av sig och lägga sig på sängen för nu skulle han ha sin rättmätiga pant för råbocken som han gått miste om.
Vad han inte visste var att två isblå ögon betraktade honom från dunklet i skogen det var vargen som ofta hade sina vägar förbi mormoderns hus och hon visste att han gick där men hon hade aldrig sett honom.
Den stackars kvinnan bad jägaren besinna sig och gå där ifrån så skulle hon glömma hela saken men om han gjorde allvar av sitt hot var hon ju tvungen att anmäla honom för våldtäkt och i och med att han hotade henne med ett jaktvapen kunde han ju i så fall bli av med sin licens.
Nu gör du som jag säger sade jägaren och tänkte med sin av hat och brännvin sjuka hjärna att hon skulle ju inte kunna anmäla någon när hon var död och det skulle hon vara efter att han fått som han ville.
Hotfullt gick han mot henne med vapnet höjt framför sig och sa att om hon inte gjorde som han sa så skulle han slå henne i skallen med gevärskolven och släpa in henne i stugan och fullborda sin gärning ändå.
Och så fattade han bössan om pipan med båda händerna och höjde den över huvudet.
Vargen som nu kände igen en hotfull situation när han såg den följde sin nedärvda beskyddarinstinkt och gick till omedelbar attack.
Med en dov morrning störtade han ut ur skogen och kastade sig över jägaren och stötte omkull honom de kraftfulla käkarna sökte ett mål och av en slump högg vargen den nu nedslagne jägaren rakt i grenen och dom vassa tänderna krossade den nyss så stoltajägarkorven”.
Mormor som ju ändå var en barmhärtig och fin människa motade nu undan vargen och plåstrade om det lilla som fanns kvar an det en gång så hotfulla mellan jägarens ben.
Ja du den där har nog gjort sitt var det sista hon sa när ambulansen sedan hämtade honom för att köra honom till sjukhuset och Rödluvans mammas på grund av omständigheterna omilda behandling.
Så nu alla barn vet ni varför jägaren är så rädd för vargen.

Av Per Dunberg.
(Bilden är privat & tillhör WAS)

Käännös

SvenskaEnglishNorskDeutschDanskSuomiFrançais
 Muokkaa Käännös
mukaan Transposh - translation plugin for wordpress

Kategoriat

Arkisto

Tapa sudet 2016

Ruotsi; 42 kappaletta

Päivitetty 2016-12-30

Lisenssi Hunt. 2 jan-15 helmikuu. 13 kappaletta
Hylkeenpyynti Taalainmaalla valmistunut 20/1-16

Dalarna / Lövsjöreviret
7/1. 1Mies
6/1. 2 urokset
3/1. 2 urokset + 1 vain
2/1. 1 Mies

Gävleborgin
metsästys perui. 6 susia shot
9/1. 1 miehen wolf +1 vain
8/1. 2 matto + 1 miehen wolf
5/9. 1 miehen wolf

Norja; 6 st
Suomi; 78 st (metsästyslupa 2016 19 st)

Tapa sudet 2014-15

2015
Ruotsi; 71st
Norja; 13st
Suomi; 48 st
Päivitetty 2015-12-31
( 142 Sudet tappoivat tänä vuonna)

Lopettaminen JÄMTLAND & gt;
& Gt; 3 susia shot, 15/2
& Gt; 1 ammuttu, 24/2
Lisenssi metsästys 2015
45 Sudet !!
10 susia ammuttiin Värmland, alue 1. 28/1
14 susia ammuttiin Värmland, alue 2. 28/1
12 +1 susia ammuttiin Orebro, 1/2
4 susia ammuttiin Taalainmaan, alue 1. 28/1
4+1 susia ammuttiin Taalainmaalla 2. 28/1
2 avräknade p.gr.av sakbbangrepp

Koko: 45 tappaa susia aikana metsästää t.o.m 1/2 -15

3 st. metsästys epäillään rikoksesta. 5, 7 Tammikuu 2015

Tatalt 2014. 48 Pieces

2013 & Gt; 33 st. + 14 st. Norja
2012 & Gt; 56 st. (+ 5 syntymätön)
2011 & Gt; 40 st.
2010 & Gt; 60 st.

Katso sivu; Kokoelma tappaa susia, jotka löydät alla valikko "WOLF"

Kuinka monta sutta me tarvitsemme ? Linda Laikre

Wolf Manifestation Tukholmassa 7/3 2015

WAS esittelyn Sthlm Miljödep.

Kaikki alkuperäisen sisällön näillä sivuilla on sormenjäljet ​​ja sertifioitu Digiprove