Wolf Association Sweden
WAS

WAS svarar Olle Olsson.

Likt en liten pojke som ser sin gottpåse sakta glida ur händerna står nu Svensk Jakts skribent Olle Olsson med darrande underläpp och gråter över att djuren och då främst vargen har fått stöd från vänsterpartiet och miljöpartiet.

Likt ett litet ilsket barn som skriker på mamma att han vill ha, visar han på ett tydligt sätt hur bortskämd den svenska jägarkåren har blivit under åren när dom har vant sig vid att allt dom pekar på får dom.
Han säger att djur och miljörättsrörelsen på ett otillbörligt sätt blir särbehandlad och favoriserad.
Han säger vidare att nu gör Jens Holm sitt yttersta för att stoppa vargjakten och i sin kamp är han så desperat att han inte ens drar sig för att alliera sig med vargfundamentalisterna i Wolf Association Sweden.
Det är onekligen en smula skrattretande när han säger så för när det är det enda argumentet han har måste man ju inse att han och dom övriga jägarna är livrädda.

Dessutom om man nu ska tala om fundamentalister är ju jägarnas riksförbund ett mer passande förbund att sätta det epitetet på eftersom dom står för 0 tolerans och utrotning medan WAS står för bevarande.

Att Lena Ek och Eskil Erlandsson har sprungit jägarlobbyns ärenden under dom senaste åtta åren tycks han ha förträngt och att jägarnas intressen alltid har varit överrepresenterade i viltförvaltningsdelegationerna är tydligen inget han vill kännas vid heller.

Att sedan jaktintresset är stort bland många riksdagsmän just för att jägarförbundets lobbyorganisation tillåts ha hobbyrum i riksdagshusets källare är något som han också förtiger.

Nej Olle Olsson, du får nog vässa argumenten om du ska verka trovärdig.
Hela din artikel bygger på att det på något sätt skulle vara odemokratiskt att vi som värnar miljön och står för biologisk mångfald och en natur i harmoni har lyckats få några politikers öron.

Att det som under dom senaste åtta åren har varit praxis däremot inte kan anses vara förenligt med vare sig demokrati eller svensk och internationell lagstiftning det säger du inte ett knyst om utan det väljer du att negligera och helt bortse ifrån.

Du ger dig också på en annan talare för en felsägning eller möjligen ett förklarligt missförstånd angående tigrar i Uganda.
Ja, den felsägningen var ju ändå väldigt lindrig om man jämför med det fullständigt sanslösa uttalandet en annan av jakt-lobbyns tillskyndare drog till med nämligen när Andreas Carlgren på fullt allvar påstod att acceptansen för varg skulle öka om man införde licensjakt och det vet vi ju nu med facit i hand att det blev precis tvärt om hatet ökade och naturmotståndet bredde ut sig.

Till sist vill jag gärna svara dig på det personliga påhopp du gör på min person när du refererar till en replik helt ryckt ur sitt samband där jag ironiserar om jakt på jägare.
Kan du inte skilja på ironi och allvar borde du nog börja fundera på att byta yrke då det är en överhängande risk att du okritiskt kan råka sprida ut sagor och skrönor så som varande sanningar.
För det är väl inte så illa att du redan har gjort det?
Eller?

WAS
gm/Per Dunberg. Ordförande

Translation

SvenskaEnglishNorskDeutschDanskSuomiFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Kategorier

Arkiv

Döda vargar 2016

Sverige; 42 stycken

Uppdaterat 2016-12-30

Licensjakten. 2 jan-15 feb. 13 stycken
Jakten i Dalarna avslutad den 20/1-16

Dalarna/Lövsjöreviret
7/1. 1Hane
6/1. 2 Hanar
3/1. 2 Hanar + 1 Tik
2/1. 1 Hane

Gävleborg
Jakt avblåst. 6 vargar skjutna
9/1. 1 Hanvarg +1 Tik
8/1. 2 Tikar + 1 Hanvarg
5/9. 1 Hanvarg

Norge; 6 st
Finland; 78 st (Licensjakt 2016 19 st)

Döda vargar 2014-15

2015
Sverige; 71st
Norge; 13st
Finland; 48 st
Uppdaterat 2015-12-31
( 142 Skandinaviska vargar dödade i år)

SKYDDSJAKT JÄMTLAND>
> 3 vargar skjutna, 15/2
> 1 varg skjuten, 24/2
LICENSJAKTEN 2015
45 vargar !!
10 vargar skjutna i Värmland, område 1. 28/1
14 vargar skjutna i Värmland, område 2. 28/1
12 +1 vargar skjutna i Örebro, 1/2
4 vargar skjutna i Dalarna, område 1. 28/1
4+1 vargar skjutna i Dalarna område 2. 28/1
2 avräknade p.gr.av sakbbangrepp

Totalt: 45 döda vargar under jakten t.o.m 1/2 -15

3 st. misstänkt jaktbrott. 5, 7 januari 2015

Tatalt 2014. 48 Stycken

2013 > 33 st. + 14 st. Norska
2012 > 56 st. (+ 5 ofödda)
2011 > 40 st.
2010 > 60 st.

Se sidan; Sammanställning döda vargar som ni hittar under Menyn "VARGEN"

Hur många vargar behöver vi ? Linda Laikre

Vargmanifestationen i Sthlm 7/3 2015

WAS demonstration Sthlm Miljödep.

All original content on these pages is fingerprinted and certified by Digiprove